home KogerKerk De Ontmoeting PG Wormer PG Westzaan PG Wormerveer PG Assendelft PG Krommenie

Leesgroep rond 'Het verstoorde leven'

De dagboeken en brieven van Etty Hillesum hebben over de hele wereld weerklank gevonden. Sinds de publicatie van 'Het verstoorde leven' in 1981 is zij het symbool geworden voor een geweldloze weerbaarheid tegen het barbarendom waarin zij, en iedereen, in de oorlogsjaren moest leven. Tussen maart 1941 en september 1943 schreef ze vrijwel onafgebroken aan haar dagboek, en leverde ze een constant gevecht om haar evenwicht te bewaren en niet te verzinken in haat tegen de nazi's die op haar ondergang uit waren en op die van haar hele volk. Tot in kamp Westerbork wist ze de overtuiging te behouden dat haat geen oplossing is en dat het leven ondanks alles waard is geleefd te worden. Poëzie tegenover terreur, mystiek tegenover verwarring, liefde tegenover macht, schoonheid tegenover vervolging: je moet maar durven.

Voor wie voor het eerst of opnieuw wil kennismaken met haar werk bieden wij deze korte leeskring aan. We lezen en bespreken in drie bijeenkomsten een selectie uit haar dagboek. 'Het verstoorde leven'. Het dagboek is verkrijgbaar bij Bol.com en bij de boekhandels. De leeskring staat onder leiding van ds. Rien Jansens en Bert Valk.


Locatie: De Stolp, kerkplein Koog aan de Zaan.

Aanmelding gewenst: Bert Valk, 06 403 66 883, email: bertvalk1953@gmail.com.


Data en tijden: woensdagmiddag 16 maart en 13 april van 14:30 tot 16:30 uur en woensdagmorgen 11 mei van 10:00 tot 12:00 uur.

PKN Zaanstreek is een onafhankelijk platform ter ondersteuning van de activiteiten door de kerken en gemeenten in Zaanstreek-Noord.

Gegeven informatie onder voorbehoud.